Varför Använda Sovmask?

En djup och ostörd nattsömn ligger som grund för återhämtning, en god hälsa och energifulla dagar. Utebliven kvalitativ djupsömn ökar risken för vissa sjukdomar, till exempel sänkt immunförsvar, förhöjda blodfetter, hjärt-kärlsjukdom, fetma, diabetes typ 2, depression och utmattning. 

Sover du dåligt?

Forskning visar att en av fyra lider av sömnbrist som idag är en av de stora folkhälsoriskerna. Ett vanligt hot vid insomning och vidare under nattsömnen är olika sorters ljuskällor. Även på morgonen kan det vara svårt att somna om när solen börjat gå upp utanför fönstret.

Ljus från gatlyktor, skärmar och inomhusbelysning, samt solen och månen är vanliga ljuskällor som försämrar sömnkvalitén. Ljusflödet rubbar kroppens melatonin-nivåer som styr din sömnrytm. När nivåerna är ur balans blir det missförstånd i systemet och gör det svårt för kroppen att förstå när det är dags att varva ner och gå ner i djup avslappning. För att senare komma ner i den återhämtande, uppbyggande och livsviktiga djupsömnen.

 

Sov gott med Dvala!

När gardiner och annan mörkläggning inte räcker till är en sovmask en enkel lösning. Säkra ett hälsosamt liv och djup, återhämtande sömn med Dvala sovmask.
 

Till skillnad från traditionella sovmasker stänger Dvala sovmask ute allt ljus oavsett sömnposition eller rörelsemönster. Med sin unika och förstorade 360° graders design skapas ett omslutande och lugnande dunkel. Passar lika bra för barn som vuxna som söker en god nattsömn med hjälp av en sovmask som är mjuk och mörkläggande.

 

Köp din sovmask här

Det är dags att börja sova gott med Dvala.